Hjälp oss

DET FINNS MÅNGA SÄTT ATT HJÄLPA OSS

Vår volontär Sajid spelar biljard

Inbjudan till informationsträff (klicka för större bild)

Bli volontär

Att vara volontär på Grottan är både svårt och givande. Mycket glädje och kärlek men också mycket frustration och stress. Vi är alltid minst två vuxna på plats när Grottan har öppet. Vi stöttar, hjälper och avlastar varandra. Som volontär avgör du själv om Du vill sitta i kiosken och ha det lite lugnare eller om Du vill umgås med och engagera Grottans besökare. Du avgör såklart själv hur mycket eller lite tid du vill lägga på Grottan.

Vi har volontärmöten ca 1 gång i månaden då alla volontärer och styrelse träffas för att diskutera, samråda och lösa problem.

 

Vi håller informationsträffar för nya volontärer då och då. Håll koll på vår facebooksida för nästa informationsträff.

Du är såklart välkommen att bara titta förbid på en kopp kaffe och prata med våra volontärer när helst Du har lust.

 

 

 

Bidra med pengar

Pengar är en ständig bristvara för föreningen. Om Du inte har tid att bidra med din tid tar vi gärna emot dina pengar :)

Företag och privatpersoner kan bli stödmedlemmar till en högre avgift en vanligt medlemskap. Ni får då detaljerad insyn i verksamheten och rösträtt vid föreningsstämmor.

Vill Du sponsra ett event eller önskar att Dina pengar ska gå till något speciellt? Kontakta då gärna styreslen.

 

Vill Du skänka en slant utan vidare engagemang är vårt bankgironummer:

642-0608.

Skriv gärna "gåva" som referens. Ingen gåva är för liten!

 

Andra möjligheter att bidra

Orkar Du inte med det stök och stim som uppstår när ett gäng barn och ungdomar vistas tillsammans? Har Du inte råd att skänka pengar?

Det finns många andra sätt att hjälpa Grottan på!

Att vara volontär på Grottan kan innebära annat än att vara aktiv med Grottans besökare under våra öppettider. Ju fler vi är som hjälper till ju jämnare kan vi fördela arbetsbördan och ingen behöver bli utsliten.

 

  • Volontär som kan IT. Vi har datorer och annan teknik som behöver hållas uppdaterad och fungerande
  • Volontär som kan hjälpa oss söka fonder och andra bidrag. Det finns en del pengar att hämta för den som kan hitta rätt i djungeln
  • Volontärer med hobby som passar barn och ungdomar. Vi har två dagar varannan vecka då Grottan har specialaktivitet. Då gör vi sådan som kan vara svårt att göra under ordinarie öppettider. T ex porslinsmålning, bakning, smyckestillverkning, stickning m m. Vid dessa tillfällen avgör volontären hur många deltagare det kan vara och Grottan håller stängt för övriga aktiviter.
  • Erfarna och engagerade styrelsemedlemmar. Att få Grottan att ungera kräver en kompetent styrelse. Är du erfarn föreningsmänniska? Är du duktig ekonom? Van vid myndigheters byråkrati? Skicklig ledare? Vi behöver dig!

Våra datorer (som är från 1640-talet) behöver ständigt hållas uppdaterade och fungerande, lixom övrigt teknik på Grottan.

Föreningen Grottan på Fredriksdal

Besöksadress: Minörgatan 7, 254 61 Helsingborg

(obs ej postadress)

Tel : 042 13 66 01

E-mail: grottan@grottanfredriksdal.se